Een gepersonaliseerde poster met je kind als grote held

wat heb je nodig?

Tijdsduur

Heel wat ouders en leerkrachten zoeken creatieve oplossingen om de maatregelen van de overheid tegen het coronavirus door te geven aan de kinderen in de klas. De student-ondernemers van Bubbly-Doo doen nu hun duit in zakje en creëerden een website waar je gratis een gepersonaliseerde poster kan maken met een kind in de hoofdrol. Op de website kan je kind een eigen avatar aanmaken en zo mee op de poster staan. Er wordt op een ludieke manier verteld hoe je de maatregelen kan toepassen.

Hou een krokodil afstand tussen jou en al de rest, zo blijft iedereen op zijn best

“Het kind wordt op de poster afgebeeld als een ninja of prinses. Er staan ook drie tips op, geschreven op een kindvriendelijke manier. "Hou afstand" wordt "Hou een krokodil afstand tussen jou en al de rest, zo blijft iedereen op zijn best’”, vertelt Toine Habets uit Schilde, mede-oprichter van Bubbly-Doo. “Afstand houden is moeilijk voor kinderen. Daarom proberen we de maatregel wat concreter te maken.”

“Kinderen kunnen zich beter inleven en leren meer als ze zelf de hoofdrol spelen. We willen met de posters duidelijk maken dat ook de kleinsten van het land helden kunnen zijn in deze tijden”, aldus Habets. “We hopen ook dat kinderen hierdoor de boodschap op hun manier verspreiden en andere kinderen en gezinnen worden aangesproken.”

Zelf een poster maken? Dat kan op https://bubblydoo.be/nl/poster.

Had je iets aan deze tip?
Deel het dan via deze share buttons

Bezoek de site
No items found.

Download het document hier

Een gepersonaliseerde poster met je kind als grote held

Andere tips!

samen creatief met www.doublegum.be