Maak een bijenhotel

wat heb je nodig?

Je hebt wat hout nodig, en stokjes en je kan een dakje voorzien. Maar alles is perfect bijeen te zoeken en staat netjes in de pdf uitgelegd.

Tijdsduur

Veel voedselgewassen rekenen op bijen om zich voort te planten via bestuiving. Zowel honingbijen als wilde bijen gaan de laatste jaren sterk achteruit. Wat kan jij doen voor wilde bijen in je tuin?

In Vlaanderen zijn er nog bijna 350 wilde bijensoorten die planten bestuiven, daarbij horen ook honingbijen, hommels en solitaire bijen. Wie wilde bijen aan het werk wil zien, moet voldoende nectarbronnen in zijn tuin voorzien en de bijen helpen te overleven. In je tuin of op je balkon kan je heel wat acties ondernemen voor wilde bijen.

Hergebruik je hotel jaar na jaar. Een bijenhotel moet je zelf niet proper maken of onderhouden. Bijen metselen de gangen dicht. Daarachter brengen de larven de winter door. De kersverse bijtjes maken de buisjes van binnenuit open wanneer  ze er klaar voor zijn. Het enige wat je moet doen, is het bijenhotel in het voorjaar (vanaf februari) op een droge plek in de zon hangen.

Had je iets aan deze tip?
Deel het dan via deze share buttons

Bezoek de site
No items found.

Download het document hier

Maak een bijenhotel

Andere tips!

samen creatief met www.doublegum.be