Pasen, dit jaar een familiefeest à la Corona

wat heb je nodig?

Tijdsduur

We zouden het door alle virusheisa bijna vergeten, maar Pasen komt eraan. Het is één van de weinige dingen die niet uitgesteld of afgelast wordt en dus gewoon nog steeds uitgebreid gevierd kan worden.

Dit jaar geen nonkel Patrick die goochelt met eitjes, geen klein neefje dat stiekem in een hoekje chocola verorbert of oma die verklapt waar alle paaseitjes verstopt liggen. Of dat wil zeggen dat Pasen dit jaar een saaie bedoening wordt? Mabaneeee! Maak je paasfeest dit jaar nog onvergetelijker dan het sowieso al was met deze 5 keitoffe ideeën!

FAMILIEFEEST À LA CORONA

Samen paaseitjes rapen, maar dan op afstand. Hoe? Zo! Spreek met je familie af om dit jaar paaseitjes te rapen voor elkaar. Vorm binnen je familie duo's waarvan de twee personen telkens onder een verschillend dak wonen. Iedereen verstopt op Pasen eitjes in zijn tuin en huis (of je laat de paashaas ze verstoppen, als dat nog kan) en daarna gaat iedereen met zijn of haar partner op eitjesjacht via skype/facetime/de telefoon... Diegene aan de andere kant van de lijn geeft instructies als 'ga naar buiten', 'kijk eens onder de glijbaan', waarop zijn of haar partner ter plaatse de instructies uitvoert en zo veel mogelijk eitjes verzamelt. Je maakt er dan gewoon een wedstrijd van en het duo dat samen het meeste eitjes vond, wint! Leuk extraatje als je familie op wandelafstand woont: ga tijdens een wandeling de eitjes van je partner afzetten voor zijn of haar deur.

EN DE WINNAAR IS...

Als je thuis echte competitiekonijnen hebt rondlopen, is een wedstrijdje paaseieren rapen sowieso een leuke activiteit om van het paasfeest in je eigen kot een groot succes te maken. Verspreid verschillende soorten eitjes (chocolade eieren, gouden eitjes, fopeieren, je kan het zo gek niet bedenken!) in en rond je kot, voor elk soort ei valt een prijs te winnen! Want als er één ding is waar competitiebeesten niet zot van zijn, dan is 't wel verliezen uiteraard. Om te voorkomen dat je paasfeest uitdraait tot een chocoladegevecht, is bij dit spel iedereen een winnaar en zijn er prijzen voor iedereen.

Meer leuke tips kan je vinden op de pagina van Maison Slash, via onderstaande link kom je er direct! Let the (chocolate) games begins!

Had je iets aan deze tip?
Deel het dan via deze share buttons

Bezoek de site
No items found.

Download het document hier

Pasen, dit jaar een familiefeest à la Corona

Andere tips!

samen creatief met www.doublegum.be