Ruim je kot op!

wat heb je nodig?

Gewoon wat doorzetting

Tijdsduur

Afhankelijk van de grootte van je kot én je rommel ;-)
1. Berg zo veel mogelijk dingen op in afgesloten kasten en dozen

Oké, enkele plantjes en fotolijsten maken je kamer gezellig, maar maak er geen halve etalage van. Te veel dingen uitstallen op rekjes en wandplanken zorgt voor een rommelige indruk én is lastig om stofvrij te houden. Less is more!

2. Maak verschillende stapels

Vermijd dat je vijf keer naar beneden moet lopen met enkel een leeg glas en een vuil onderbroek in je handen en verdeel alles eerst in stapels in je kamer: weggooien, weggeven, opruimen. Vergeet de stapel met vuilnis ook zeker niet te sorteren, het milieu zal je dankbaar zijn!

3. Vermijd afleiding

Je komt tijdens het opruimen een oud fotoalbum tegen? Schattig! Maar voor je het weet, ben je een uur kwijt. Niet zo erg in corona-tijden, maar misschien wil je er toch liever snel vanaf zijn? Maak daarom ook een stapel met dingen waar je later nog eens naar wil kijken, leg je gsm in een andere ruimte en zet hem in stille modus.

4. Organiseer!

Ruim eerst op en maak stapeltjes van dingen die je samen wil stoppen voor je alles lukraak in dozen propt. Zo weet je meteen hoe groot de doos of lade moet zijn en kan je ook labels maken met de inhoud. Geen zin om te schrijven? Maak dan gewoon een foto van de inhoud van de doos en kleef die op de buitenkant, you’re welcome!

Laat het onderstaande filmpje jou niet afleiden van het échte werk en ruim op!

Had je iets aan deze tip?
Deel het dan via deze share buttons

Bezoek de site
No items found.

Download het document hier

Ruim je kot op!

Andere tips!

samen creatief met www.doublegum.be