Start met koken!

wat heb je nodig?

Een keuken (let extra op de hygiëne) met keukengerief.

Tijdsduur

Van een halfuurtje, tot als het smaakt ;-)

De supermarkten zijn gewoon nog open en op toiletpapier na, lijken de meeste producten nog verkrijgbaar. Alleen maar afhaalmaaltijden eten hoeft dus zeker niet. Op YouTube staat het kookkanaal van de inmiddels overleden Clara Cannucciari en haar kleinzoon. Cannucciari werd geboren in 1915 en maakte de Grote Depressie mee die eind jaren 20 begon. Op het kanaal kookt ze samen met haar kleinzoon gerechten die populair waren in die tijd en vertelt ze wat mensen in die tijd deden om deze moeilijke jaren door te komen.

Mocht je van een beetje feelgoodtelevisie houden, dan is het kookkanaal van Grandpa Kitchen wat voor jou. Dit YouTube-kanaal van een Indiase vader en zoon laat zien hoe de lekkerste gerechten uit het land bereid worden. De mannen bereiden het voedsel bij weeshuizen en delen het daarna uit aan de kinderen die er wonen.

Mocht je helemaal niet van koken houden en het ook niet willen leren, dan kan je altijd nog even het kanaal van Kitchen Nightmares bezoeken. Hier staan korte filmpjes online van de gevreesde chef-kok Gordon Ramsey die uit zijn plaat gaat tegen, ja wie niet eigenlijk.

Had je iets aan deze tip?
Deel het dan via deze share buttons

Bezoek de site
No items found.

Download het document hier

Start met koken!

Andere tips!

samen creatief met www.doublegum.be