Waarom kribbel ik

03/2021

Vreihijdt
Tijdens het 'kribbelen' kunnen de gedachten volledig de vrije loop gaan. Niets moet, ik kan erbij halen wat ik wil, losse indrukken, iets wat de klant zegt, iets wat ik zie in het kantoor...eender wat kan invloed hebben op de kribbel, maar dat geeft mij wel een hele hoop visuele info over die klant.
Wat staat er zoal in het kantoor, welke muziek staat er op, is het klinisch proper, is het een chaotisch rommeltje?
Al die dingen maken de sfeer en die zet zich ook verder in de manier van kribbelen.
De beste en meest simpele oplossingen komen dikwijls uit een snelle schets van een idee. Voor de meeste mensen lijkt het dan ook nog heel abstract, in mijn hoofd is dat meestal al klaar (buiten het werk).

S n e  l    l     e     r dan uitleggen
Wanneer ik spontaan een idee heb en dat op dat moment even wil laten zien is dat meestal veel makkelijker wanneer ik het snel even kan tekenen. Ook voor mezelf :)
Dat zijn de eerste ideetjes, wat dadelijk binnen schiet, de eerste ideeën zijn dikwijls de beste dus is het ook nuttige dat ik ze even neerkribbel voor ik ze vergeet of het probleem ga overdenken. Communicatie moet simpel en duidelijk zijn.
Het is ook makkelijker om iets meer gewaagde ideeën al eens op te werpen en uit te vinden waar u als klant grafisch staat en hoe ver we kunnen gaan met voorstellen.

T'is maar een schets
Met schetsen kan je veel sneller dingen proberen. Je kan veel sneller zien of iets zou kunnen werken uiteindelijk of dat je't beter zelfs niet verder uitwerkt. Een volledig voorstel uitwerken kost tijd. Dus wanneer ik bijvoorbeeld een logo moet gaan maken is dat een combinatie van schetsen op papier, digitaal schetsen en proberen tot de voorstellen die naar u als klant komen.
Een muzikant zal ook dikwijls een liedje schrijven op een akoestische gitaar, daarna kan dat een dance hit worden waar geen gitaar in voorkomt, maar als het als niet 'werkt' op gitaar, is het meestal de moeite niet waard om het verder te onderzoeken.

Schetsen is tijdverdrijf.
Maar dat is alleen als de meeting ZEEEEEEEEEEEEEEER  saai is :) :) :)

Contacteer ons!

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy disclaimer.

Bedankt!

Wooooops!

Doublegum logo

Doublegum bvba
E: info(at)doublegum.be
T: 011 190 111
Spiegelstraat 13, 3800 Sint-Truiden, België
BE0876.971.555

Doublegum KMO-Portefeuille

Algemene voorwaarden